Croatian
hr
Zračna luka:
Zračna luka:
Zagreb Franjo-Tuđman Promijeni

Jedinstveno iskustvo kupovine u zračnoj luci s Aelia Duty Free

Rezervirajte svoju narudžbu online i preuzmite je u našim trgovinama na aerodromu

Please select your airport and terminal:

Često Postavljena Pitanja

Duty Free

Tko može kupovati u Aelia Duty Free trgovinama?
Bilo koji putnik može kupovati u Aelia Duty Free trgoviama. Naše ćete trgovine pronaći u mnogobrojnim zračnim lukama u Češkoj, Francuskoj, Luksemburgu, Italiji, Nevoj Kaledoniji, Novom Zelandu, Poljskoj i u Ujedinjenom Kraljevstvu.
Što znači „Duty Free“?
„Duty Free“ je izraz koji predstavlja robu koja je izuzeta od poreza. Kupci koji kupuju „Duty Free“ proizvode su izuzeti od plaćanja pristojbe koja se na te proizvode obično primjenjuje.
Tko može kupiti Duty Free?
Samo putnici koji putuju van EU ili u francuske prekomorske departmane i područja mogu profitirati s Duty Free cijenama alkoholnih pića i duhana. Sve ostale kategorije proizvoda u našim trgovinama su dostupne po Duty Free cijenama bez obzira na vaše odredište: kada kupujete proizvod u našim trgovinama, vaša kupnja je izuzeta iz poreza bez daljnjih formalnosti.
KategorijeJedinstvena Duty Free cijena
Parfem Da
Šminka Da
Njega kože Da
Vina Da
Jaka alkoholna pića Ne
Pjenušac Da
Slatkiši Da
Dobra hrana Da
Duhan Ne
Modni dodaci Da
Elektronika Da

Proizvodi

Da li u Aelia Duty Free trgovinama mogu pronaći duhanske proizvode?
Da, u našim trgovinama možete pronaći veliki izbor duhanskih proizvoda (duhan, cigare i cigarete). No, imajte na umu da je kupnja i prodaja duhanskih proizvoda namijenjena samo osobama starijim od 18 godina.
Koje brendove mogu pronaći u Aelia Duty Free trgovinama?
Pronaći ćete široki izbor najboljih svjetskih parfema i kozmetike, alkoholnih pića, slatkiša, dobre hrane, elektronike i modernih brendova. Ako tražite određeni brend, slobdno kontaktirajte naše trgovine kako biste dobili više informacija o njegovoj dostupnosti. Molimo vas zapamtite da je kupnja i prodaja duhanskih proizvoda namijenjena samo osobama starijim od 18 godina.
Što znači Travel Exclusive?
„Travel Exclusive“ označava proizvod koji se može pronaći samo u našim trgovinama, a ne izvan zone slobodnog trgovanja, što znači da taj proizvod nećete pronaći u niti jednoj drugoj lokalnoj trgovini. Specijalno je proizveden općenito za prodaju u našim trgovinama u zračnim lukama.

Kupovina

Mogu li kupovati s ove web stanice?
Trenutno nije moguće kupovati na našoj web stranici. 
Ova stranica vam omogućuje pogodnosti usluge Klikni i Pruzmi: vaš omiljeni proizvod možete naručiti odabirom dostupnih proizvoda u našim trgovinama.
Vaš proizvod možete naručiti da 5 dana prije vašeg leta i minimalno 12 sati prije vašeg leta. Trebali biste ispuniti vaš podatke o letu kako biste potvrdili prednarudžbu i kako biste znali iznos vaše narudžbe (odredište na koje letite određuje duty free ili duty paid iznos). Platit ćete u trgovini na dan vašeg odlaska na prioritetnoj blagajni. 
Kako mogu provjeriti dostupnost artikla u trgovini za koji sam zainteresiran?
Ako vašeg proizvoda nema na zalihi, slobodno se prijavite na naše obavijesti da dobijete informaciju kad proizvod ponovno postane dostupan. 
Kakava su pravila zamjene/povrata u Aelia trgovinama?
Ako imate bilo kakvih upita vezano za povrat robe ili novca, molimo vas da kontaktirate našu službu za korisnike putem „Kontaktirajt nas“ dijela u footeru.
Da li mogu vratiti proizvode kupljene na rasprodaji?
Ako imate bilo kakvih upita vezano za povrat robe ili novca, molimo vas da kontaktirate našu službu za korisnike putem „Kontaktirajt nas“ dijela u footeru. Provjerite dostupnost proizvoda na našoj web stranici uz pomoć oznaka „Na zalihi“ ili „Uskoro dostupno“. Ako proizvod nije dostupan, slobodno se prijavite na obavijesti o proizvodu. 
Koje načine plaćanja prihvaća Aelia?
Nudimo nekoliko mogućnosti plaćanja u našim trgovinama, prihvaćamo većinu kreditnih kartica i stranih valuta.
Koji su mi dokumenti potrebni za kupnju u Aelia duty free trgovinama?
Kako biste kupovali u Aelia Duty Free trgovinama trebate samo pokazati svoju kartu za ukrcaj.
Koliko mi je duty free proizvoda dopušteno kupiti?
Carinske odredbe su određene mjestom na koje putujete. Kako biste saznali koliko vam je proizvoda dopušteno kupiti/imati sa sobom, molimo vas da pogledate naše Carinske odredbe.
Kupio sam tekućinu, aerosol ii gel u Aelia Duty Free trgovinama. Da li proizvodi koje sam kupio mogu biti zaplijenjeni dok prolazim osiguranje za svoj let?
U siječnju 2014. Europska Unija (EU) je uvela nove propise koji se primjenjuju na način pakiranja Tekućina, Aerosola ili Gelova (jednim imenom LAG - Liquid, Aerosol, Gel) i u primjeni su u sustavu osiguranja u Europi (EU, Švicarska, Island, Norveška), SAD, Kanada i Australija. Sada možete nositi LAG kroz sigurnosni pregled kada ste u tranzitu u ovim zračnim lukama, ako je proizvod zapakiran u službeno odobrenu zapečaćenu, čvrstu vrećicu (STEB). Kada kupujete LAG u Aelia Duty Free trgovinama, mi ćemo vam automatski zapakirati vaše proizvode u STEB u skladu s novim propisima.

Trgovina

Gdje mogu pronaći Aelia Duty Free trgovine?
Aelia Duty Free trgovine možete pronaći u brojnim zračnim lukama diljem svijeta. 
U koliko sati se otvaraju Aelia Duty Free trgovine?
Svaka Aelia Duty Free trgovina ima posebno određeno vrijeme kada se otvara. 

Vaš proizvod je dodan u košaricu

{{var product.name}}

Vaš proizvod je uklonjen iz košarice

{{var product.name}}